EXCURSIE 75 JAAR EINDE WOII

Een gekwalificeerde gids neemt je mee op een tocht door Berlijn, op zoek naar de sporen en uitwerkingen van de Tweede Wereldoorlog, die nog altijd nog maar driekwart eeuw geleden achter ons ligt. Je ervaart hoe mensen de oorlog beleefde in de hoofdstad van nazi-Duitsland. Deze excursie biedt je de kans om veel nieuwe perspectieven te leren over deze belangrijke periode in onze geschiedenis.      

1945 - 2020

In 2019 en 2020 vieren we in Nederland en België 75 jaar Bevrijding en staan we uitgebreid stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, één van de belangrijkste gebeurtenissen in onze geschiedenis. Niet alleen bij ons, maar ook veel andere Europese landen staan  talloze grote en kleine festiviteiten en herdenkingsevenementen in het teken van 1945.

Ook in Berlijn is dit jaar aandacht voor het einde van die verwoestende oorlog, al is de manier waarop duidelijk anders dan bij ons. Duitsland leed een totale nederlaag en zag een periode van bezetting tegemoet. De overwinnaars deelden het land op, de Duitsers hadden geen eigen keuze. Weinig mensen in Nederland en België zullen weten hoe hun oosterburen - de vijanden van toen - deze ingrijpende periode in de Europese historie ervaren hebben.     

Verhalen

De gids stippelt een route uit langs bekende locaties, maar ook langs onverwachte plekken. Hij verschaft de context en de achtergrond, met gevoel voor detail en verhaal. Deze excursie is geschikt voor alle leeftijden en voor iedereen die open staat om meer te leren over deze . Desgewenst kunnen we ook een uitgebreide variant aanbieden voor deelnemers met veel kennis over WOII.   


Prijs
Vanaf 125 euro (bij 4 personen) - vraag naar prijsopties
Duur
3 uur (langer en uitgebreider kan ook)
Meer info nodig?
Stuur een mail aan: info@berlijnopmaat.com

EXCURSIE AANVRAGEN

Wil(t) u/je deze excursie boeken voor uw/jouw gezelschap, vul dan het onderstaande formulier in. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.